В прокуратурата е подаден сигнал за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци

...
В прокуратурата е подаден сигнал за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци
Коментари Харесай

Издирват извършителя на загробените незаконно в гората тонове норки

В прокуратурата е подаден сигнал за нерегламентирано изхвърляне на скотски боклуци в гората над твърдишкото село Боров дол, област Сливен. Според осведомени става въпрос за тонове пилешка карантия и норки, загробени нелегално в открит рудник, даден на концесия на частно сдружение (Минстрой ООД), находящ се в непосредствена непосредственост до селото, осведоми БГНЕС.

Според очевидци ТИР-ове извозвали отпадъците късно през нощта, по-късно били заравяни и тампонирани на надълбоко на разнообразни места в гората. Прокуратурата е взела проби, търси се причинителят. Все още не е явен произходът на изхвърленото месо. Изпълнителният шеф на компанията концесионер е споделил пред проверяващите, че не знае нищо. По случая се води следствие. Мястото е обработено и дезинфекцирано. В идващите няколко дни чиновници на басейнова дирекция ще вземат проби от околните реки, с цел да се откри дали има замърсяване на водоемите в региона.

Петя Арнаудова от съдружие " Кажи ", съобщи, че територията е извънредно огромна и мъчно може да се разбере къде тъкмо има заровени такива боклуци. „ Истината е, че в случай че има боклуци ще мирише извънредно мощно, защото се приказва за тонове с боклуци. Вероятно тези, които са изхвърляли боклуци са ги заровили сносно. Това е несъмнено повода да не се намира нищо сега. Ние нямаме опция да създадем обход, защото сме на частна територия и ни е неразрешено тук да посещаваме този обект. Много е значимо да се означи, че в случай че в действителност се окаже от следствените органи, че в случай че животните, които са открити са цели, с цели черва, с цели трупове, на които е взета само и единствено кожата, това значи, че става въпрос за промишлено произвеждане на животни, които не се употребяват за консумация от индивида, т.е. труповете са отпадъчен материал. Такива са само фермите за скъпи кожи в България. Такива ферми в България има две - едната е покрай Стара Загора, другата е до Ямбол ", добави Арнаудова.

Ямболската плантация до Черган обаче е с доста дребни размери. Тя не може да генерира толкоз огромно количество боклуци, за които се приказва, че са с тонове. По думите на Арнаудова Другата плантация, която е до Стара Загора, има потенциал 129 000 животни, вероятно в случай че се потвърди, че труповете са на норки и са цели значи в действителност, че отпадъците са точно от тази плантация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР